Ekonomi

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Arnavutluk’ta Duraç Yargıtay’ın verdiği iade kararının ardından 20 Nisan Perşembe günü yurda getirilen Özer’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemleri tamamlandı.

Özer, buradaki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

Emniyetteki işlemleri sırasında dolandırıcı olmadığını öne sürerek susma hakkını kullanan Özer’in mahkemede ifade vereceği öğrenildi.

Özer’in hiç parası olmadığını söylediği ve elindekileri sahiplerine dağıttığı belirtildi.

Faruk Fatih Özer ile birlikte getirilen dizüstü bilgisayar, 9 adet telefon, sim kart, flash bellek ve notebook ile ilgili incelemeler sürüyor.

Adliyede savcılığa sevk edilen Özer, “örgüt kurmak ve yönetmek”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “mala mal varlığını aklamak” suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Özer, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alınan Faruk Fatih Özer, 2014 yılında Gebze’de bir yazılım şirketi kurduğunu, bu şirketin faaliyet alanının taşınabilir ve web yazılımları geliştirmek olduğunu anlattı.

Özer, şirketinin faaliyetleri devam ettiği sürece kripto paralara ilgi duyduğunu ve küresel kripto para borsalarında kişisel hesabıyla kripto para alıp satmaya başladığını ifade ederek şöyle devam etti:

“Bu sıralar Türkiye’deki kripto para borsalarına yenilik katabileceğimi düşündüm. 2017 yılında İstanbul Şişli’de bir ofis kiralayarak Koineks isimli kripto para borsasını kurdum. Gebze de devam ediyordu.Koineks isimli firmayı kurduktan sonra işe alımlara başladım ve 5 kişilik bir kadro ile kripto para faaliyetlerime devam ettim. . Ofis kiralayarak devam ettim.”

Şirketin işlem hacminin zamanla artmaya başladığını ve bu nedenle ekibini büyüttüğünü anlatan Özer, “Şirkete yazılımcılar, sosyal medya uzmanları, müşteri destek elemanları, insan kaynakları elemanları aldım. Kurduğum Thodex firması şu an işlem hacmi bakımından Türkiye’nin ilk 3 kripto para borsasında yer alıyor.Kurumsal bir şirket olarak faaliyetlerine devam ediyordu.” söz konusu.

“Dolandırıcılık”, “örgüt kurma ve yönetme” ve “mal bedelini aklama” suçlarını kabul etmeyen Özer, “Ben kimseyi dolandırmadım. Mal varlığını aklamadım” dedi. sözlerini kullandı.

Özer, şirket faaliyetlerine devam ederken neden yurt dışına çıktığına ilişkin hususları 12 Haziran’daki duruşmada açıklayacağını söyledi.

Belgede mağdur sıfatı bulunan ve kayıpları MASAK tarafından tespit edilen kişilere avukatları aracılığıyla ulaştığını ve bu kişilerin zararlarını karşıladığını öne süren Özer, “Mağdurların zararlarını karşılamayı düşünüyorum. devam eden süreçte.” şeklinde konuştu.

Tutuklama ve iade süreci

Kırmızı bültenle aranan Özer, 30 Ağustos 2022’de Arnavutluk’ta yakalandı.

Arnavutluk Elbasan Asliye Ceza Mahkemesi’nin Özer’in 2 Eylül 2022’de tutukluluk halinin devamına ilişkin kararı, 14 Eylül 2022’de Özer’in avukatları tarafından temyiz edildi.

Dıraç Yargıtay, Özer’in tutuklanmasına ilişkin kararı 20 Eylül’de onadı.

17 Kasım 2022’deki duruşmada Elbasan Asliye Ceza Mahkemesi, Elbasan Savcılığı’nın “Özer’in Türkiye’ye iadesine izin verilmesi” talebinin kabul edildiğini açıklamış, Özer bu kararı 7 Aralık 2022’de temyiz etmişti.

Bu karara ilişkin Durraç Yargıtay’da 30 Aralık 2022’de görülen duruşmada Özer’in Türkiye’ye iade edilmesi kararı onandı.

Söz konusu kararın ardından Özer, 20 Nisan Perşembe günü uçakla İstanbul’a getirildi.

kulp-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu